3.10.07

«Τρίτο στούντιο»


Το «Τρίτο στούντιο» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2005 από νέους Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες, καλύπτοντας έτσι την ανάγκη τους για έρευνα στην τέχνη του θεάτρου και μελέτη νέων συστημάτων υποκριτικής τέχνης και σκηνικής έκφρασης. Στόχοι της εταιρείας είναι, η παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, η στήριξη της θεατρικής παιδείας, η οργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων και εκθέσεων, η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και καλλιτεχνικές ανταλλαγές και γενικά σε κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις, που συμβάλλουν στην πνευματική και αισθητική καλλιέργεια καλλιτεχνών και κοινού.

Το Σεπτέμβριο του 2005 το «Τρίτο Στούντιο» συμμετείχε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής, στο Κάρτζιαλι της Βουλγαρίας με την παράσταση « Η πορεία της Ελλάδας μέσα από τη μουσική» σε σκηνοθεσία Λιάνας Κοταλακίδου. Μία μουσικοθεατρική παράσταση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την πρότυπη Σχολή χορού του Δήμου, τον μουσικοσυνθέτη Άκη Γεροντάκη και το Θέατρο Σκιών του Γιάννη Χατζή.

Το Δεκέμβριο του 2005 παρουσίασε την παράσταση « Η νύχτα των καλικαντζάρων» στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμαριάς.

Την άνοιξη του 2006 ανέβασε το έργο του Hristo Bοytchev «Underground», στους κοιτώνες του πρώην στρατοπέδου Κόδρα. Με το ίδιο έργο το «Τρίτο Στούντιο»,συμμετείχε στο 1ο Balkan performing arts market που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσίαση έγινε στο «Μικρό Θέατρο».

Τον Ιούνιο του 2006, συμμετείχε στο παιδικό φεστιβάλ «Παραθινούπολη» με εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού.

e-mail: tritostudio@yahoo.gr

Επικοινωνία :6977-723.222 Χριστίνα Ουσταμπασίδου

Σταύρος Μαβίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: