22.5.11

ΚΟΔΡΑ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
























Δημόσιος χώρος- Ο κοινός μας χώρος, "ΚΟΔΡΑ festival"


Δημόσιος χώρος- Ο κοινός μας χώρος

ΚΟΔΡΑ festival

Ένα ανοιξιάτικο κάλεσμα της «διεξόδου» 27 Μαΐου με 2 Ιουνίου στο πρώην στρατόπεδο ΚΟΔΡΑ, Καλαμαριά, στο κτίριο «Κοιτώνες»

Για μία βδομάδα, πολίτες, ομάδες, κινήματα, δημιουργοί, αξιοποιούν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ. Γιατί για μας το «ΚΟΔΡΑ» αξία ποιεί διασώζοντας τη μνήμη μας με την ιστορική του συνέχεια, από τα αποτυπώματα αρχαίων οικισμών ως τα νεώτερα μνημεία. Διασώζοντας τις αισθήσεις μας με άλλους ήχους, άλλες εικόνες, άλλες μυρωδιές. Γιατί για μας ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ αξία ποιεί παραμένοντας ΔΗΜΟΣΙΟΣ.

Πρόγραμμα δράσεων- εκδηλώσεων:

Παρασκευή 27 Μαΐου

Εγκαίνια εκθέσεων- Πάρτυ εγκαινίων

Ομαδικές εκθέσεις: ζωγραφικής, φωτογραφίας, δημιουργιών χειρός, σκίτσου.

Happening από την ομάδα «Θυμωμένοι»

Σάββατο 28 Μαΐου

Second hand bazaar διάρκεια 28 Μαΐου - 2 Ιουνίου

Κυριακή 29 Μαΐου

11.00 Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του πρώην στρατοπέδου με τη βοήθεια της κ. Ελένη Μανακίδου- Επίκουρη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ.

13.00 Κυνήγι θησαυρού.

Δευτέρα 30 Μαΐου

Εικαστικές παρεμβάσεις:

Εγκατάσταση «αδιέξοδος» στη σοφίτα των «Κοιτώνων» από τον Sotirios.

Εικαστική παρέμβαση από την SCH.EL

21.00 Αφιέρωμα-Συζήτηση- Μανόλης Αναγνωστάκης: Ποιητική και Πολιτική Πράξη

Ομιλητές: Γιώργος Κεχαγιόγλου, Καθηγητής Τμ. Φιλολογίας ΑΠΘ:

Δημήτρης Κόκκορης, Επ. Καθηγητής (εκλεγμένος) Τμ. Φιλολογίας ΑΠΘ

Μιχάλης Μπακογιάννης, Λέκτορας Τμ. Φιλολογίας ΑΠΘ

Συντονίζει: Δημοσθένης Σταμάτης, μέλος της «διεξόδου»

Τρίτη 31 Μαΐου

19.00 Παρέμβαση από την Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών.

20.00 Συλλογικότητες στην ίδια πόλη- Συνάντηση- παρουσίαση των συλλόγων της Καλαμαριάς.

Οι σύλλογοι της Καλαμαριάς παρουσιάζουν την ιστορία τους, το έργο τους, σε μία συνάντηση γνωριμίας των ανθρώπων που ζουν, δρουν στην ίδια πόλη και ενδιαφέρονται για το παρόν και το μέλλον της. Θα ακολουθήσει συζήτηση για το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ, το Δημόσιο Χώρο.

Τετάρτη 1 Ιουνίου

19.00-20.30 Θεατρικό-οικολογικό δρώμενο, περιβαλλοντικό παιχνίδι και συζήτηση από την Ομάδα Περιβάλλοντος της ΧΕΝ Καλαμαριάς

20.30 Εκδήλωση- Αφιέρωμα, Κώστας Αξελός: «Η Πόλη-πρόβλημα»

Ομιλητές: Ιορδάνης Στυλίδης : Επίκουρος καθηγητής του τμήματος Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μιχάλης Παναγιωτίδης : μέλος της «διεξόδου»

Μουσική παρέμβαση από το «Κρουστόφωνο»

Πέμπτη 2 Ιουνίου

21.00 Woyzeck, μια μουσική παράσταση δρόμου. Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. στο δασάκι του πρώην στρατοπέδου.

Πρόκειται για παράσταση βασισμένη στη μουσική του Tom Waits για την ομώνυμη παράσταση του Robert Wilson το 2002 (εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο Woyzeck του Georg Bϋchner).

Ώρες λειτουργίας των εκθέσεων

Σαβ.& Κυρ. 11.00-14.00 & 18.00-22.00

Καθημερινές: 18.00-22.00

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 6947705491 Ελένη Παπαθεοδοσίου (υπεύθυνη συντονισμού)

e-mail: el_papateo@yahoo.com

site: diexodos2000.gr

3.5.11

ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


…..ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑ…..:

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΦΑΝΑΡΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ, ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΕΦΟΡΜΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΑ.
ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΑΞΕΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ…..
ΑΠΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΡΟΣΕΞΙΕΣ…
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑ .......

29.4.11

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ



ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ REMEZZO:
Tα μέλη της ΦΩτογραφικής Λέσχης Καλαμαριάς (ΦΩ.Λ.Κ) παρουσιάζουν τις φωτογραφικές τους απόψεις σε μια ομαδική έκθεση Έγχρωμης και Ασπρόμαυρης φωτογραφίας, που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο πολιτισμού Remezzo (Ν. Πλαστήρα 2, Αρετσού, Καλαμαριά τηλ. 2310453110 ). Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει από την Παρασκευή 6 Μαϊου 2011 μέχρι την Παρασκευή 20 Μαϊου 2011, συμμετέχουν οι παρακάτω φωτογράφοι:
Γιαννοπούλου Αναστασία, Δάλπη Μαρία, Δουμπαλακίδης Πολύκαρπος, Ζέρβας Ανδρέας, Καραυγουστής Δημήτρης, Κίτσος Κώστας, Μοδιώτου Βαρβάρα, Μπενιάκου Ελένη, Μπόνιος Τάσος, Σιάννη Ευτέρπη, Ψαθάς Γεώργιος.-
Κατά την διάρκεια των εγκαινίων, την Παρασκευή 6-5-2011 στις 8:30μ.μ., θα δοθεί συναυλία κλασικής και κινηματογραφικής μουσικής από τους μουσικούς :
πιάνο: Ελίζα Τέλι, φλάουτο: Μιχάλης Τραχαλιός, κιθάρα: Μηνάς Βακαλούδης, κλαρινέτο: Παπακρασά Κωνσταντίνα.
Η έκθεση λειτουργεί:
Τρίτη – Παρασκευή : 18:00-22:00.
Σάββατο: 12:00 με 14:00 καί 19:00 με 22:00. Κυριακή: 12:00 με 17:00


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


28.9.10

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΝΗΛΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ

Ο σύλλογος ενεργών πολιτών Καλαμαριάς «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» στα πλαίσια των δράσεών του για το 2010 και εγκαινιάζοντας μια σειρά παρεμβάσεων σε τοπικό επίπεδο για την φιλοσοφία και την τέχνη στην εποχή μας, διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση για τη σκέψη του ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ με θέμα : ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Την εισήγηση των ομιλητών θα ακολουθήσει διεξοδική συζήτηση που θα συντονίζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 κ. Παντελής Σαββίδης.
Οι κύριοι ομιλητές είναι :
1. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΕΛΗΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Καθηγητής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.
2. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΟΥΠΚΙΟΛΗΣ Λεκτορας Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.
3. ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΟΣ Κοινωνιολόγος – Οικονομολόγος
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα, προβολή βίντεο για τον Κορνήλιο Καστοριάδη, και έκθεση των βιβλίων του με επιμέλεια του βιβλιοπωλείου ‘ΙΑΝΟΣ’.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Οκτώβρη στις 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς ‘ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ’, Μεταμορφώσεως 7-9 και Αργυρουπόλεως στην Καλαμαριά, (τηλ. 2310-481006, 2310-458591)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:
Ο Σωκράτης Δεληβογιατζής (1952) είναι καθηγητής της φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (από το 1993) και διετέλεσε (ή διατελεί) πρόεδρος και αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών. Από το 1980 διδάσκει φιλοσοφία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Δίδαξε επίσης ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Κύπρου και της Αθήνας. Έχει δώσει διαλέξεις και έχει λάβει μέρος κατ' επανάληψη σε συνέδρια και σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εξέδωσε βιβλία και δημοσίευσε πολυάριθμες μελέτες σε ελληνικούς και ξένους εκδοτικούς οίκους και περιοδικά.
Ο Αλέξανδρος Κιουπκιολής έχει εκλεγεί Λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. με αντικείμενο τη σύγχρονη πολιτική θεωρία. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολιτική θεωρία στα Πανεπιστήμια του Εssex (Master) και της Οξφόρδης (Ρh.D.). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη νεότερη φιλοσοφία της ελευθερίας, στις σύγχρονες θεωρίες της ριζοσπαστικής δημοκρατίας και στην πολιτική και φιλοσοφική κριτική στις ποικιλώνυμες δομές εξουσίας.
O Πέτρος Μουρέλος σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έκανε μεταπτυχιακό DEA στο Παρίσι στη Σχολή Ανώτατων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες (E.H.E.S.S.) με Διευθυντή Σπουδών τον Κορνήλιο Καστοριάδη. Από το 1984 έως το 1986 έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια των Κ. Καστοριάδη, Claude Lefort, Alain Touraine, και Jack Joulliard.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ

30.5.09

Πρόληψη ώρα μηδέν

Τα Κέντρα Πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών είναι ένας θεσμός που λειτουργεί τα τελευταία 13 χρόνια και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της περιοχής δράσης τους.
Έχουν την μορφή μη κερδοσκοπικών εταιριών και συγχρηματοδοτούνται 50% από τον ΟΚΑΝΑ και 50% από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σήμερα στη χώρα λειτουργούν 74 Κέντρα Πρόληψης που στελεχώνονται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, εκπαιδευμένους σε ζητήματα Πρόληψης. Τα Κ.Π. αποτελούν το μοναδικό φορέα που έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την πρωτογενή πρόληψη της εξάρτησης και αναπτύσσουν δράσεις:
• στην Α΄ βαθμια και Β΄ βάθμια εκπαίδευση (ομάδες μαθητών, ομάδες εκπαιδευτικών)
• σε γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας
• σε ομάδες υψηλού κινδύνου (π.χ. μειονότητες, παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο, παιδιά που κάνουν πειραματική χρήση ουσιών)
• ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση φορέων που απευθύνονται σε παιδιά και νέους (πολιτιστικούς, αθλητικούς, κοινωνικούς συλλόγους)
• παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο γενικότερο πληθυσμό
• κινητοποίηση εξαρτημένων και των οικογενειών τους για αναζήτηση θεραπείας.
Στόχος της πρόληψης είναι η ενδυνάμωση όλων εκείνων των δεξιοτήτων (αυτοεκτίμηση, επικοινωνία, έκφραση συναισθημάτων, υπευθυνότητα κα) που βοηθούν το άτομο να πάρει την ευθύνη της ζωής του και να κάνει επιλογές κοντά στις ανάγκες και επιθυμίες του, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του.
Όλο αυτό το εγχείρημα σήμερα διανύει μια περίοδο μεγάλων θεσμικών και οικονομικών δυσκολιών που απειλεί την επιβίωση των Κέντρων.
Συγκεκριμένα, η Πολιτεία χρωστάει αυτή τη στιγμή οφειλές από το 2006, ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα πολλά Κέντρα να μην ανταποκρίνονται ούτε σε βασικά έξοδα, όπως είναι η μισθοδοσία, το ΙΚΑ, το ενοίκιο, κ.τ.λ. Οι βασικές οφειλές προέρχονται από το δίπολο Υπουργείο Υγείας - ΟΚΑΝΑ ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της ΚΕΔΚΕ είναι συνήθως συνεπές στις υποχρεώσεις του. Ωστόσο, συχνά - πυκνά αρνείται ή καθυστερεί την καταβολή των οφειλών του προβάλλοντας αυτήν την επιλογή ως μέσο πίεσης στους εταίρους του. Το αποτέλεσμα, βέβαια, για την πρόληψη είναι πάντα το ίδιο καθώς στην πραγματικότητα αυτή είναι που βάλλεται από όλες τις μεριές.
Πίσω, λοιπόν, και πέρα από τις δημόσιες δεσμεύσεις Υπουργείων, Κυβέρνησης και λοιπών αρμοδίων μία είναι η πραγματικότητα: τα Κέντρα Πρόληψης έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος και με μαθηματική ακρίβεια η Πρόληψη στην Ελλάδα οδηγείται σε οριστικό κλείσιμο. Το χείριστο, βέβαια, είναι ο εμπαιγμός όλων των σχετικών - άσχετων προς τους εργαζομένους καθώς το μπαλάκι των ευθυνών κάθε τόσο μετατίθεται από υπουργείο σε υπουργείο, από υπουργείο σε ΟΚΑΝΑ και τούμπαλιν.
Εννοείται πως άμεσα και ανοιχτά δεν θα ακουστεί ποτέ δήλωση τύπου «κλείνει η πρόληψη» καθώς το πολιτικό ρίσκο είναι μεγάλο. Επομένως, θα ακούμε συνεχώς υπουργούς και παρατρεχάμενους να μιλάνε με συγκίνηση για τη μάστιγα της κοινωνίας και για την αδιάλειπτη ευαισθητοποίηση τους στο θέμα. Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη και διαφαίνεται έντονα τα 3 τελευταία χρόνια: Η πρόληψη απαξιώνεται συστηματικά καθώς το ανάχωμα που χτίζει στις εξαρτήσεις δεν ενδιαφέρει στην πραγματικότητα κανέναν αρμόδιο. Το δικό τους ενδιαφέρον, αντίθετα, εστιάζεται κυρίως σε ό,τι μπορεί να εντυπωσιάσει και να τους προσδώσει επιφανειακό πολιτικό κύρος. Χρειάζονται κυρίως φανταχτερά αποτελέσματα που θα λειτουργήσουν ως ένα καλό επικοινωνιακό μέσο για να προωθηθούν «επίπλαστες ευαισθησίες» καθώς και η εικόνα μιας αποτελεσματικής πολιτικής στο θέμα των εξαρτήσεων. Εσείς, όμως, που έχετε εδώ και χρόνια ευαισθητοποιηθεί στο θέμα γνωρίζετε καλά πως η αποφυγή ή καταπολέμηση των εξαρτήσεων στη ζωή μας είναι πολλά παραπάνω από νούμερα, χορήγηση συμβουλών ή άλλων υποκαταστάτων.
Επιπλέον δε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η πρόληψη δε δουλεύει ή ότι μια αρχική αξιολόγηση έδειξε ότι το κόστος είναι μεγάλο σε σχέση με τα αποτελέσματα. Αντιθέτως το έργο μας αναγνωρίζεται πανευρωπαϊκά και τοποθετούμαστε μαζί με την Αυστρία στις χώρες που έχουν το πιο οργανωμένο και αποτελεσματικό δίκτυο πρόληψης.
Σε αυτήν την προσπάθεια της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων κινείται πολλά χρόνια τώρα και με πολύ μεγάλη επιτυχία η ΕΛΠΙΔΑ. Ομολογουμένως, το έργο είναι τεράστιο (καλύπτει όλη την Ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα τους Δήμους: Καλαμαριάς, Βασιλικών, Επανομής, Θερμαϊκού, Θέρμης, Μηχανιώνας, Μίκρας και Πανοράματος), οι δημότες μας εμπιστεύονται και η άριστη συνεργασία με τους σχετικούς φορείς πραγματοποιείται κάθε χρόνο αδιάλειπτα.
Ωστόσο, αυτή τη χρονική στιγμή είμαστε σε σύγχυση και δίλημμα. Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που κυρίως σχεδιάζουμε τις νέες δράσεις του έτους. Τα οικονομικά του Κέντρου, όμως, επιτρέπουν τη συνέχιση των δράσεων του Κέντρου έως και τον Σεπτέμβρη. Μετά από εκεί τι; Αναρωτιόμαστε τι δράσεις να οργανώσουμε αν δεν θα υπάρχει η δυνατότητα ούτε για τα βασικά, όπως η παραγωγή ενός φυλλαδίου, η μισθοδοσία του προσωπικού ή η θέρμανση;
Δυστυχώς η απογοήτευση είναι διάχυτη και επηρεάζει απόλυτα τόσο τον καθένα μας ξεχωριστά όσο και την ομάδα ως σύνολο. Προσδοκία μας είναι να ακουστούν οι ανησυχίες μας και να δουν όλοι οι πολίτες την πραγματική και μοναδική αλήθεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή ως προς την πρόληψη και το έργο που με τόσο κόπο και ψυχή προσφέρουμε εμείς και συνάδελφοι σε όλη τη χώρα.
Επίσης ζητούμε τη δική σας εμπλοκή μέσα από τις θέσεις που ο καθένας από εσάς κατέχει – είτε ως φορέας εξουσίας είτε ως απλός πολίτης- στηρίζοντας τη προσπάθεια δημοσιοποίησης της κατάστασης που έχει περιέλθει η πρόληψη και ασκώντας πίεση στους φορείς εξουσίας στους οποίους μετέχετε.


Οι εργαζόμενοι
του Κέντρου Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ

Για επιπλέον πληροφορίες:
Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 442044, Γεωργία Γκιούρκα
e-mail : kpelpida@otenet.gr, http://kpelpida.gr

30.4.09

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Ξεκινάει την Παρασκευή 8/5/09 το φετινό Out Of Focus Festival, με το ακόλουθο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει προβολές, εκθέσεις και συναυλίες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-05-2009 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 20.00

1. ΦΩΤΟϊΣΤΟΡΙΑ- ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ 03:332.
CLAIR DE LUNE- NEBOJSA PETROVIC 04:463.
Κ+Σ=L.F.E- ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 13:234.
LE ZANTEMAN- ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΥΣΚΕΜΗΣ 16:105.
ΖΩΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΔΟΠΟΥΛΟΣ 16:06
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 20 ΛΕΠΤΑ
6. ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ- ΣΠΥΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ 42:397.
ΨΙΛΙΚΑ- ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ 07:468.
Η ΠΕΙΝΑ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΤΣΙΜΗΣ 15:209.
Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΙΣΜΠΙ- ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ PRODUCTIONS 04:28
ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 23:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 09-05-2009
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 18.00
1. OHIO IMPROMPTU - ΣΠΥΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ 07:37
2. ΘΥΣΙΑ - ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ 03:55
3 .ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ- HMP PRODUCTIONS 12:59
4. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΥΠΝΟΒΑΤΗ - ΠΑΣΧΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 17:24
5. ROSEBUD - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ 06:35
6. MEMORY LOST- MILICA MIJACEVIC CAREVIC 05:10ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 15 ΛΕΠΤΑ
7.ΦΛΕΡ ΝΤ' ΑΜΟΥΡ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ 03:54
8.RUNAWAY AND RETURN - ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ-ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΡΗ 06:01
9. I WISH I COULD GET INTO THE HEAD LIKE A GOAT- PNK-GROUP 10:28
10. Η ΖΩΗ ΣΕ 5 ΠΡΑΞΕΙΣ - ΜΑΡΙΟΣ ΣΠΥΡΟΓΛΟΥ 20:00
11. ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ- ΠΑΝΟΣ ΣΠΙΝΘΗΡΟΠΟΥΛΟΣ 19:32 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 15 ΛΕΠΤΑ
12. THE VIDEO GAME- ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΚΚΑΛΙΔΗΣ 09:01
13. ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ (ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΑΛΛΑΣΙΑΣ) -PINDAROS & TINDAROS 17:55
14 .JAMES ΔΟΝΤ(ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΡΩΣΟΜΠΛΙΕΤ)- ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ PRODUCTIONS 40:20
15. ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ ΜΟΥ- ΣΠΥΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ 33:12
16. ΣΧΟΛΕΙΟ- ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ 17:58ΩΡΑ
ΛΗΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 23:00

OI ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΧΗΛΗΣ ΣΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ KΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΥ.
ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ:ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ, ΑΛΚΗΣ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΑΛΤΙΔΟΥ, ΟΛΓΑ ΤΣΙΡΑΜΠΙΔΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΪΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ:-
ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ-
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ 20:00

12.4.09

"OUT OF FOCUS FESTIVAL" ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΪΟΥ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 20:ΟΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΪΟΥ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 18:ΟΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΪΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ:

-ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
-ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ 20:00

OI ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΧΗΛΗΣ ΣΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΤΟΥ FESTIVAL

ΑΦΙΣΑ "OUT OF FOCUS FESTIVAL"

2.4.09

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΤΠΑΚ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΤΠΑΚ

ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Εμείς οι «κομμένοι» της πρώην ΔΕΤΠΑΚ από την λίστα των «υμετέρων» που με απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Δήμου πέρασαν στο Δήμο και τις υπηρεσίες του, εκφράζουμε την αντίθεσή μας, τόσο στην απόφαση όσο και στον τρόπο επιλογής του προσωπικού που περνάει στο Δήμο.

- Μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τους Δήμους, τον Ιούνιο του 2006 και την πρόβλεψη ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις θα καταργηθούν ή θα μετατραπούν, ομόφωνα όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΤΠΑΚ και ο σύλλογος υπαλλήλων του Δήμου Καλαμαριάς, εκφράσαμε τη θέση να περάσουν στο δήμο και στις υπηρεσίες του ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι. Και οι 21…

- Δύο χρόνια τώρα ζούμε και βιώνουμε μια διαδικασία «συναλλαγής» εν κρυπτώ, μελών του ΔΣ και διευθυντικών στελεχών της πρώην ΔΕΤΠΑΚ με παράγοντες και στελέχη του δήμου καθώς και με δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης του δήμου για το ποιοι και με ποια κριτήρια θα περάσουν στο Δήμο.

- Δύο χρόνια τώρα, χωρίς καμιά σοβαρή κουβέντα, χωρίς συγκέντρωση των εργαζομένων, όλων ανεξαιρέτως, για το τι θα γίνει, για το ποιοι πρέπει να πάνε στο δήμο και γιατί, ποιοι πρέπει να μείνουν και γιατί, χωρίς συζήτηση δημόσια και ανοιχτά, ολοκληρώθηκε, δεν γνωρίζουμε «από ποιους», η λίστα και με ευθύνη της πλειοψηφίας του δήμου έγινε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου…

Όποιον και αν ρωτήσαμε, ποιος έκανε τη λίστα, με τι κριτήρια, κανείς δεν ξέρει, ούτε ο Δήμαρχος, ούτε στελέχη τους Δήμου.

Και χωρίς ίχνος ντροπής μας λένε ότι εμείς «φταίμε» για τις καταγγελίες και τη στάση της αντιπολίτευσης στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση στην πρώην ΔΕΤΠΑΚ!!!

Πληρώσατε το «τίμημα» της αντιπολίτευσης μας λένε, έχετε αντίθεση με τη σύσταση της Α.Ε., αντιδράσατε σ’ εκείνο ή το άλλο.

Πραγματικά πληρώσαμε το «τίμημα»

- Της συνειδητής εργασίας και προσφορά τόσα χρόνια στη δημοτική επιχείρηση.

- Τις ατελείωτες, χωρίς αμοιβή, παραπανίσιες ώρες δουλειάς στα καταστήματα της ΔΕΤΠΑΚ για να είναι η επιχείρηση συνεπής στις παροχές των υπηρεσιών της.

- Τη στήριξη όλων των αποφάσεων που αφορούσαν την οργάνωση και την εργασία μας για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών της επιχείρησης.

- Των θέσεων και των αντιλήψεων μας για το μέλλον της επιχείρησης και της παραλίας, που ήταν και θέση της διοίκησης του Δήμου.

Αντίθετα επιβραβεύτηκαν «τιμητικά»

- Η παραταξιακή και κομματική έπαρση, η «υποταγή» και η «μικροκομματική διαπλοκή».

Και δεν το λέμε αυτό για να ξεχωρίσουμε κάποιους συναδέλφους, άλλωστε η θέση μας είναι ΟΛΟΙ να περάσουν στο Δήμο, αλλά γιατί είναι γ αλήθεια.

Θα «κατανοούσαμε» μια απόφαση που θα κρατούσε ορισμένα στελέχη των διοικητικών υπηρεσιών στην Α.Ε., ύστερα από διάλογο και συζήτηση μαζί τους και οι υπόλοιποι, όλοι ανεξαιρέτως να περνούσαν στο Δήμο.

Αλλά να περνάνε με λίστα 12 και να μένουν ελάχιστοι εργαζόμενοι στην Α.Ε., είναι διαχωρισμός με συγκεκριμένα «εξωεργασιακά» κριτήρια.

Είναι «τακτοποίηση» και όχι επιλογή για τα συμφέροντα του Δήμου και της Α.Ε.

Η απόφαση του Δήμου είναι άδικη, διαχωριστική, με καθαρά μικροπαραταξιακά κριτήρια.

Ρίχνει τους «κομμένους» εργαζόμενους στην ανασφάλεια και στη λίστα των υποψηφίων ανέργων, γιατί κανείς δεν εγγυάται το μέλλον της Α.Ε. και πολύ περισσότερο τη διασφάλιση της εργασίας μας.

Εμείς οι «εναπομείναντες» εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε με κάθε νόμιμο και αγωνιστικό τρόπο να παλεύουμε για τη διασφάλιση της εργασίας μας στο Δήμο Καλαμαριάς.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΖΕΪΜΠΕΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΟΝΤΟΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΛΥΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

19.3.09

ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η δεσποινίς ψ γνωρίζει τον κύριο Χ σε ένα ταξίδι και ερωτεύονται παράφορα… Αφού βιώσουν τον έρωτά τους σ’ όλο του το μεγαλείο και αρραβωνιαστούν μαθαίνουν τυχαία, από κάποιες αναλύσεις αίματος, ότι ο κύριος Χ είναι φορέας του AIDS, χωρίς να το ξέρει ούτε ο ίδιος, αλλά ευτυχώς η δεσποινίς Ψ δεν έχει ακόμη ‘μολυνθεί’. Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο στην πορεία του έρωτα τους. Παντρεύονται, υιοθετούν και ένα παιδάκι, ζουν κανονική οικογενειακή ζωή και όταν ο κύριος Χ τελικά νοσεί η δεσποινίς Ψ του συμπαραστέκεται ολόψυχα, καθώς και όλη η οικογένειά της αλλά και ο κοινωνικός του περίγυρος και με τα διάφορα φάρμακα κρατιέται ακόμη, όχι μόνο ζωντανός αλλά και ενεργός, μερικά απασχολούμενος σε μια υπηρεσία και μάλλον θα αποφύγει το μοιραίο…. Όλα αυτά βέβαια σε μία χώρα μακρινή και σίγουρα εκτός Ελλάδας. Στην δικά μας την ‘ψωροκώσταινα’ τώρα το ΣτΕ αποφάνθηκε χθές ότι η απόλυση ενός φορέα του AIDS από την εταιρία που δούλευε δεν ήταν καταχρηστική, ‘…δεν οφείλονταν σε εμπάθεια, εκδικητικότητα,και εχθρική διάθεση…’ , επομένως η ακυρότητα της απόλυσης, που είχε πρωτοδίκως εκδικαστεί δεν ισχύει!!!, με άλλα λόγια καλά έκαναν και τον πέταξαν τον ‘χλεμπονιάρη’ έξω, όχι για την αρρώστια του,-όπως νομικά αλλά και ηθικά, σύμφωνα με τα μυαλά τους, κατάφεραν να αποδείξουν-, και αλλα για τι??? Μήπως για την…φουκαριάρα την μάνα του… Ο ρατσισμός και η εμπάθεια του Ελληνικού κράτους σε όλο τους το μεγαλείο. Ποιος μπορεί να μιλάει για ελληνική δικαιοσύνη, ιδιαίτερα σε θέματα κοινωνικής ισότητας και να μην υπομειδιάει χλευάζοντας… Χίλια φάρμακα να βρεθούν για το AIDS παγκοσμίως και χιλιάδες επιστημονικές προσπάθειες να γίνονται παντού αν κάνεις το λάθος και είσαι φορέας σε αυτή τη χώρα, που επικρατεί η λογική της κυρά Κατίνας, θα σε στείλουν στον τάφο μια ώρα νωρίτερα….Έχουν τον τρόπο τους….ΝΤΡΟΠΗ, ΡΕ….

tzibis