7.1.08

αφιέρωμα στην ταινία μικρού μήκους




Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008,

Θέατρο Χηλής Καλαμαριάς

Ώρα:7.00 μ.μ.

αφιέρωμα στην ταινία μικρού μήκους

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. από την ομάδα “Tindaros&Pindaros”, Σκηνοθεσία: Χρήστος Στεφανίδης

Η ομάδα Tindaros&Pindaros από την Καλαμαριά κινηματογραφούν μικρά σατιρικά σκετς εν είδη ταινιών μικρού μήκους. Με τους ευρηματικούς αυτοσχεδιασμούς, τις σινεφίλ αναφορές και το πηγαίο χιούμορ θυμίζουν πότε Monty Python κι άλλοτε τους αδερφούς Μαρξ. Είναι πολύ δημοφιλείς στην Καλαμαριά και πρόσφατα συμμετείχαν σε φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης αποσπώντας πολύ καλές κριτικές:

Α1. Δεν θυμάμαι πως ξεκίνησε 07.45

Μέσα στης πλαζ το τρελό το σκηνικό, συνάντησα τον εαυτό μου τον εικονικό.

Α2.Οι βρυκολάκοι 08.36

Η επανάσταση του νεανικού ψυχισμού μέσα από ένα θρίλερ.

Χαρακτηριστικοί δε και οι χαυλιόδοντες του τρελού βαμπίρ!

Α3. Θερμοσίφουνας 10.05

Η βλάβη του θερμοσίφωνα δεν είναι κάτι παράξενο στις μέρες μας. Ευτυχώς πάντα υπάρχει κάποιος υδραυλικός…

Α4. Colos T.V 07.02

Ένα έκτακτο δελτίο ειδήσεων που πρέπει να δείτε, μην το χάσετε! Τώρα και σε συσκευασία Extra Large απευθείας στο σπίτι σας χωρίς έξοδα αποστολής.

Α5. Ο πιτσαδόρος 07.04

Σας έχουν χτυπήσει βραδυνιάτικα το κουδούνι;

Σας έχει ενοχλήσει κάποιος τυχάρπαστος pizza boy μες τα άγρια μεσάνυχτα να σας παραδώσει αργοπορημένα μια πίτσα; Ε, αυτό συνέβη και…

Α6. Φαντάσματα 03.44

Το κακό πνεύμα παραμονεύει.

Α7. Σκουληκοκαλτσομαχία 01.24

Μια επική μάχη για την επικράτηση του δυνατότερου στα οροπέδια του ποδιστάν προς αναζήτηση τροφής!

Α8. Φυγή και επιστροφή 06.01

Η λαχτάρα της φυγής και τελικά η επιστροφή στη φωλιά – μήτρα ύστερα από μια άγρια περιπλάνηση στους διαδρόμους της ζωής και του μυαλού.

Α9. Eurovision 20.00

Η ομάδα Τindaros και Pindaros κατεβαίνει στη Eurovision για να εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα σ αυτό το δύσκολο έργο της,που θα κρίνει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό για μια ακόμη φορά!

Α10. Vampire Killers 01.42

Διαφημιστικό trailer για ταινία

2. «Το φευγιό» του Άρη Καραϊσκάκη, διάρκεια: 12 λεπτά

Ασπρόμαυρη λυρική ταινία για τον ξεριζωμό ενός χωριού του Νομού Καστοριάς, παραγωγής του 1974. Απλή και ειλικρινής κινηματογράφηση και ερασιτέχνες ηθοποιοί κατά τα πρότυπο του ιταλικού νεορεαλισμού.

3. “Zilzal” (Ο σεισμός) και Araf” (Ύψος) του Mehmet Bahadir Er (Τουρκία),

διάρκεια: 15 και 8 λεπτά

Δύο αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου του Μπαχαντίρ Ερ, απόφοιτου της σχολής κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης. Η ταινία «Zilzal» παραγωγής του 2004, είναι μια τόσο συγκλονιστική μαρτυρία για το μεγάλο σεισμό της Πόλης που δύσκολα γίνεται πιστευτό ότι είναι δραματοποιημένη. Η ταινία συμμετείχε σε πάρα πολλά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και –σπάνιο για ταινία μικρού μήκους- έτυχε κινηματογραφικής διανομής. Το «Araf» είναι η τελευταία ταινία του Ερ, παραγωγής 2007.

4. «Χριστούγεννα» του Κώστα Στεργίου, διάρκεια: 7 λεπτά

Ελεγειακό video-art για τα Χριστούγεννα του 2004 στην Αθήνα του Κώστα Στεργίου, επαγγελματία μοντέρ. Μία από τις έξη ταινίες με τις οποίες συμμετείχε στο Athens Video-Art Festival.

5. «Ποια πατρίδα, σύντροφε» του Μιχάλη Αγραφιώτη, διάρκεια: 20 λεπτά

Ντοκιμαντέρ για τους Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες στη Βουλγαρία, παραγωγής 2002. Παρουσιάστηκε στο 3ο έτος της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Βουλγαρίας. Η ταινία γνώρισε σχετική επιτυχία στη Σόφια καθώς σ’ αυτήν εμφανίζονται γνωστά πρόσωπα της καλλιτεχνικής ζωής της Βουλγαρίας να μιλούν για πρώτη φορά για την ελληνική καταγωγή τους.

6. “Glad” (Πείνα) του Λιουμπομίρ Ποπώφ (Βουλγαρία) διάρκεια: 8 λεπτά

Ο Λιουμπομίρ Ποπώφ εδώ και χρόνια προσπαθεί να εισάγει ένα είδος σύγχρονου εναλλακτικού κινηματογράφου στη Βουλγαρία, επηρεασμένος από το αμερικάνικο ανεξάρτητο σινεμά, το Δόγμα 95 και την underground κουλτούρα. Τελευταία πειραματίζεται με τις νέες τεχνολογίες. Η ταινία «Πείνα» πρόκειται για μια παλαιότερη ταινία του που πρωτοπαρουσιάστηκε στο 4ο έτος της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Βουλγαρίας κι έπειτα βραβεύτηκε με «ειδική μνεία» στο φεστιβάλ της Μπολόνια.

Ευχαριστούμε τους σκηνοθέτες και τους δημιουργούς που μας παραχώρησαν τις ταινίες τους για προβολή στην εκδήλωση της «Διεξόδου»

2 σχόλια:

samurai είπε...

βαλτε την αφισα στο μπλογκ

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.