1.6.08

Κεραία στον ΝΟΘ και δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο Καλαμαριάς


Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στη μάχη κατά της άναρχης τοποθέτησης κεραιών
http://karaburnaki.blogspot.com/2008/05/2.html

Το πρόβλημα της ύπαρξης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, , έχει τεθεί επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τους γονείς, και η απάντηση που έπαιρναν, ήταν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης καθώς η κεραία ήταν νομίμως εγκατεστημένη.

Η λύση και η διέξοδος φαίνεται να δίνεται για μία ακόμη φορά από τους πολίτες και όχι από τις αρμόδιες αρχές.

Οι γονείς καταθέτουν αίτηση-ερώτημα, στην Εφορεία Νεότερων Μνημείων και ζητούν την γνωμοδότησή της, για την νομιμότητα της εγκατάσταση κεραίας πάνω σε ένα κτίσμα που η ίδια η Εφορεία έχει χαρακτηρίσει διατηρητέο.

Η απάντηση έρχεται λοιπόν για να δικαιώσει τους γονείς και κοινοποιείται παράλληλα προς τον Δήμο Καλαμαριάς αλλά και τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. «…η εγκατάσταση της κεραίας θεωρείται και από πλευράς αρμοδιοτήτων μας αυθαίρετη. Παρακαλούμε τον ΝΟΘ και τον Δήμο Καλαμαριάς να μας ενημερώσουν για τις σχετικές τους ενέργειες προς την κατεύθυνση της απομάκρυνσης από το διατηρητέο κτίριο της αυθαίρετης κατασκευής της κεραίας κινητής τηλεφωνίας».

Το ίδιο «παρακαλούν» και οι γονείς. Θα προβεί σε ενέργειες άμεσης κατεδάφισης η Πολεοδομία Καλαμαριάς, Τώρα που οι πολίτες της διασφάλισαν «δυνατότητα παρέμβασης»; Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι γονείς είχαν καταθέσει και είχαν προτείνει στην Πολεοδομία να εξετάσει και αυτή την πτυχή του θέματος. Όπου δεν υπάρχει όμως πολιτική βούληση, ευτυχώς υπάρχει η «των πολιτών» βούληση.

Ελπίζουμε κατά τη νέα σχολική χρονιά , οι μαθητές των δύο αυτών σχολείων ( 600 περίπου παιδιά) να μετέχουν της εκπαιδευτικής διαδικασίας χωρίς την «βοήθεια» της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Eλένη Παπαθεοδοσίου


2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Το θεμα με ις κεραιες κινητης τηλεφωνιες εχει ξεφυγει εντελως και καλο θα ηταν το κρατος να παρει αμεσα μετρα...

samurai είπε...

ΔΥΣΤΗΧΩς ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕς ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ