20.1.09

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΧΡ.ΤΟΝΙΔΟΥ

Την τεταρτη 21 του μηνα ξεκιναει η δικη της χριστινας τονιδου απο το μεικτο ορκωτο δικαστηριο θεσσαλονικης.Η Χριστινα ειχε συλληφθει κατα την διαρκεια των συγκρουσεων με τις δυναμεις καταστολης στης 9 σεπτεμβρη του 2007 μετα απο εισβολη ομαδας ασφαλιτων και αντρων της ΟΠΚΕ.Και προφυλακιστηκε με 2 κακουργηματα και 7 πλημμεληματα,κατηγοριες που την εστειλαν στις γυναικειες φυλακες κορυδαλλου για 3,5 μηνες περιπου.Με σαθρο και διογκωμενο κατηγορητηριο την τεταρτη ξεκιναει η δικη της συντροφισσας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΝΙΔΟΥ

ΔΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΤΟΥ ΜΗΝΑ:ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9 Π.Μ.



Παμε να θυμηθουμε ομως και τι εγινε εκεινες τις μερες του Σεπτεμβρη του 2007

Προφυλάκισαν τη 19χρονη φοιτήτρια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προφυλακιστέα κρίθηκε χθες η 19χρονη φοιτήτρια Χριστίνα Τονίδου για τη συμμετοχή της στα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στο πλαίσιο της έναρξης της 72ης ΔΕΘ. Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκισή της μετά την απολογία της, όπου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Οπως έγινε γνωστό, ισχυρίστηκε ότι δεν συμμετείχε στην κατασκευή και στη ρίψη βομβών μολότοφ. Ακόμη υποστήριξε ότι είχε μαζί της το μεταλλικό κλοπ για προσωπική της προστασία και ότι δεν τραυμάτισε τον αστυνομικό, αλλά ότι αυτός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής που ακολούθησε την επέμβαση της Αστυνομίας στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης χθες συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στην κατηγορούμενη και συνθήματα κατά της Αστυνομίας και του κράτους. Σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης χθες ήταν ανηρτημένα πανό που έγραφαν «Λευτεριά στην αναρχική
Χριστίνα Τονίδου».

Η ίδια σε επιστολή που φέρεται ότι έγραψε μέσα από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στο Διαδίκτυο, μιλάει για την ψυχολογική πίεση που της άσκησαν οι αστυνομικοί για να της αποσπάσουν πληροφορίες.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ INDYMEDIA ATHENS

Δεν υπάρχουν σχόλια: