2.4.09

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΤΠΑΚ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΤΠΑΚ

ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Εμείς οι «κομμένοι» της πρώην ΔΕΤΠΑΚ από την λίστα των «υμετέρων» που με απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Δήμου πέρασαν στο Δήμο και τις υπηρεσίες του, εκφράζουμε την αντίθεσή μας, τόσο στην απόφαση όσο και στον τρόπο επιλογής του προσωπικού που περνάει στο Δήμο.

- Μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τους Δήμους, τον Ιούνιο του 2006 και την πρόβλεψη ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις θα καταργηθούν ή θα μετατραπούν, ομόφωνα όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΤΠΑΚ και ο σύλλογος υπαλλήλων του Δήμου Καλαμαριάς, εκφράσαμε τη θέση να περάσουν στο δήμο και στις υπηρεσίες του ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι. Και οι 21…

- Δύο χρόνια τώρα ζούμε και βιώνουμε μια διαδικασία «συναλλαγής» εν κρυπτώ, μελών του ΔΣ και διευθυντικών στελεχών της πρώην ΔΕΤΠΑΚ με παράγοντες και στελέχη του δήμου καθώς και με δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης του δήμου για το ποιοι και με ποια κριτήρια θα περάσουν στο Δήμο.

- Δύο χρόνια τώρα, χωρίς καμιά σοβαρή κουβέντα, χωρίς συγκέντρωση των εργαζομένων, όλων ανεξαιρέτως, για το τι θα γίνει, για το ποιοι πρέπει να πάνε στο δήμο και γιατί, ποιοι πρέπει να μείνουν και γιατί, χωρίς συζήτηση δημόσια και ανοιχτά, ολοκληρώθηκε, δεν γνωρίζουμε «από ποιους», η λίστα και με ευθύνη της πλειοψηφίας του δήμου έγινε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου…

Όποιον και αν ρωτήσαμε, ποιος έκανε τη λίστα, με τι κριτήρια, κανείς δεν ξέρει, ούτε ο Δήμαρχος, ούτε στελέχη τους Δήμου.

Και χωρίς ίχνος ντροπής μας λένε ότι εμείς «φταίμε» για τις καταγγελίες και τη στάση της αντιπολίτευσης στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση στην πρώην ΔΕΤΠΑΚ!!!

Πληρώσατε το «τίμημα» της αντιπολίτευσης μας λένε, έχετε αντίθεση με τη σύσταση της Α.Ε., αντιδράσατε σ’ εκείνο ή το άλλο.

Πραγματικά πληρώσαμε το «τίμημα»

- Της συνειδητής εργασίας και προσφορά τόσα χρόνια στη δημοτική επιχείρηση.

- Τις ατελείωτες, χωρίς αμοιβή, παραπανίσιες ώρες δουλειάς στα καταστήματα της ΔΕΤΠΑΚ για να είναι η επιχείρηση συνεπής στις παροχές των υπηρεσιών της.

- Τη στήριξη όλων των αποφάσεων που αφορούσαν την οργάνωση και την εργασία μας για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών της επιχείρησης.

- Των θέσεων και των αντιλήψεων μας για το μέλλον της επιχείρησης και της παραλίας, που ήταν και θέση της διοίκησης του Δήμου.

Αντίθετα επιβραβεύτηκαν «τιμητικά»

- Η παραταξιακή και κομματική έπαρση, η «υποταγή» και η «μικροκομματική διαπλοκή».

Και δεν το λέμε αυτό για να ξεχωρίσουμε κάποιους συναδέλφους, άλλωστε η θέση μας είναι ΟΛΟΙ να περάσουν στο Δήμο, αλλά γιατί είναι γ αλήθεια.

Θα «κατανοούσαμε» μια απόφαση που θα κρατούσε ορισμένα στελέχη των διοικητικών υπηρεσιών στην Α.Ε., ύστερα από διάλογο και συζήτηση μαζί τους και οι υπόλοιποι, όλοι ανεξαιρέτως να περνούσαν στο Δήμο.

Αλλά να περνάνε με λίστα 12 και να μένουν ελάχιστοι εργαζόμενοι στην Α.Ε., είναι διαχωρισμός με συγκεκριμένα «εξωεργασιακά» κριτήρια.

Είναι «τακτοποίηση» και όχι επιλογή για τα συμφέροντα του Δήμου και της Α.Ε.

Η απόφαση του Δήμου είναι άδικη, διαχωριστική, με καθαρά μικροπαραταξιακά κριτήρια.

Ρίχνει τους «κομμένους» εργαζόμενους στην ανασφάλεια και στη λίστα των υποψηφίων ανέργων, γιατί κανείς δεν εγγυάται το μέλλον της Α.Ε. και πολύ περισσότερο τη διασφάλιση της εργασίας μας.

Εμείς οι «εναπομείναντες» εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε με κάθε νόμιμο και αγωνιστικό τρόπο να παλεύουμε για τη διασφάλιση της εργασίας μας στο Δήμο Καλαμαριάς.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΖΕΪΜΠΕΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΟΝΤΟΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΛΥΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: