17.4.07

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ

Ματιές με αγάπη στην Καλαμαριά

Ο Ιορδάνης Καρακασίδης υπηρέτησε στο Δήμο Καλαμαριάς επί 33 χρόνια, ως διοικητικός υπάλληλος.

Είχε την ευκαιρία να συγκεντρώσει πληροφορίες, τις οποίες καταχώρησε στο βιβλίο αυτό, πάντα με αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Το βιβλίο αυτό, περιέχει: ιστορικά στοιχεία γύρω από την Καλαμαριά, όπως, τοπωνύμια, προέλευση της ονομασίας των δρόμων της, δημάρχους, υπαλλήλους.

Περιέχει ακόμη: χρονογραφήματα σχετικά με γεγονότα, όπου φαίνεται η νοοτροπία των κατοίκων, η συμπεριφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Μετά τη συνταξιοδότησή του (1984), εξακολούθησε να γράφει. Έγραψε τα βιβλία: 1. ‘Στα χρόνια της κατοχής’, ιστορικό – λαογραφικό, 2. ‘Στρατιώτης στο Γ’ Τάγμα σκαπανέων στη Μακρόνησο’, ιστορικό.

Και τα δύο αναφέρονται σε προσωπικά βιώματα. Όλα τα βιβλία του διακρίνονται για την αντικειμενικότητά τους.

Ματιές με αγάπη στην Καλαμαριά.

Γιατί μόνο με αγάπη μπορείς να γράψεις για τον τόπο σου.

Πάντα ευγενής και χαμηλών τόνων ο κος Ιορδάνης Καρακασίδης άγγιξε τις χορδές της καρδιάς μας. Μας έκανε για άλλη μια φορά υπερήφανους για την Καλαμαριά μας, και για τους ωραίους ανθρώπους της. Και νομίζω ότι την τελευταία παράγραφο του βιβλίου, από την ομιλία του, θα πρέπει να την αποστηθίσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Σας ευχαριστούμε κε. Ιορδάνη Καρακασίδη για την ψυχή που καταθέσατε στο βιβλίο σας.

Γιατί τα γραπτά μένουν.

Και η Καλαμαριά χρειάζεται ΙΣΤΟΡΙΑ.

Θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω τη συμμετοχή της κας Ντίνας Κατσώρχη – Χρυσοβέργη (καθηγήτρια φιλόλογος) για τη φιλολογική επιμέλεια του βιβλίου του κ. Ιορδάνη Καρακασίδη ‘Ματιές με αγάπη στην Καλαμαριά’, που πάντα πρόθυμη, με αγάπη και ευαισθησία, ανταποκρίνεται, όταν κάποια αξιόλογη προσπάθεια αγγίξει την καρδιά της.

ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΑΛΤΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: