20.11.07

Φωτογραφία και θεατρική δράση


Ένα θέαμα όπου φωτογραφία και θέατρο, εικόνα και δράση ενώνονται και δίνουν ένα ιδιαίτερο εικαστικό αποτέλεσμα, παρουσιάζουν δουλεύοντας κοινά μέσα από δυο διαφορετικούς δρόμους η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Θεάτρου «Τρίτο Στούντιο» και το studio φωτογραφίας «Panic Eye».

Οι τελευταίες παραστάσεις ανεβαίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 24 & 25 Νοεμβρίου 2007, στις 21.00 στους κοιτώνες του πρώην στρατοπέδου Κόδρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τηλ. Επικοινωνίας & κρατήσεις θέσεων 6977-723.222

Στον ίδιο χώρο λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας από το Studio φωτογραφίας «Panic Eye».

Ήρωες καθημερινοί, ακραίοι, βίαιοι και ευαίσθητοι. Σχέσεις στοργής και καταστροφής και ένας κόσμος που κινείται παράλογα, αδιάκοπα, αέναα.

Ο φωτογραφικός φακός παγώνει την κίνηση και την έκφραση των ανθρώπων. Η εικόνα απογυμνωμένη από λόγο και δράση έχει τη δική της ένταση και δυναμική. Στη θεατρική δράση ο χωροχρόνος αλλάζει. Τα συναισθήματα προσώπων και σχημάτων αποκρυπτογραφούνται και οι ήρωες ψυχογραφούνται και παρουσιάζονται σε διαφορετικά σενάρια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ

ΤΙΤΛΟΙ: - Ανατροπή Νο 1 (3 φωτογραφίες μια εκδοχή)

- Κραυγές (1 φωτογραφία τρεις εκδοχές)

- Ανατροπή Νο 2 (πριν και μετά)

- Οι Αλίκες στη χώρα των θαυμάτων ή αλλιώς

Η άλλη πλευρά του καθρέφτη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σύλληψη – Σχεδιασμός: Λιάνα Κοταλακίδου

Σκηνοθεσία: Λιάνα Κοταλακίδου (σκηνοθέτης, ηθοποιός, καθηγ. Συστημάτων Υποκριτικής Τέχνης, υπεύθυνη Θεάτρου Π.Ο.Δ.Κ.)

Φωτογραφία: Άκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Ιωακειμίδης (Studio Panic Eye)

Φωτισμός: Γιώργος Ματουσίδης, Ζήνων Τσίμινας

Ήχος: Λεωνίδας Μπεϊλής

Ενδυματολόγος: Μαρία Βόικου

Ηθοποιοί: Δέσποινα Κιζιρίδου, Μάκης Χαλιαμπάλιας, Ρίκα Τσιτσοπούλου,

Χάρης Παπαντωνίου, Χριστίνα Ουσταμπασίδου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

«ΤΡΙΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ»

Το «Τρίτο Στούντιο» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2005 από νέους θεσσαλονικείς καλλιτέχνες, καλύπτοντας έτσι την ανάγκη τους για έρευνα στην τέχνη του θεάτρου και μελέτη νέων συστημάτων υποκριτικής τέχνης και σκηνικής έκφρασης. Στόχοι της εταιρείας είναι, η παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, η στήριξη της θεατρικής παιδείας, η οργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων και εκθέσεων, η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και καλλιτεχνικές ανταλλαγές και γενικά σε κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις, που συμβάλλουν στην πνευματική και αισθητική καλλιέργεια καλλιτεχνών και κοινού. Όλα τα έργα σκηνοθέτησε η Λιάνα Κοταλακίδου.

Τον Σεπτέμβριο του 2005 το «Τρίτο Στούντιο» συμμετείχε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής, στο Κάρτζιαλι της Βουλγαρίας με την παράσταση «Η πορεία της Ελλάδας μέσα από την μουσική». Μία μουσικοθεατρική παράσταση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Πρότυπη Σχολή Χορού του Δήμου, τον μουσικοσυνθέτη Άκη Γεροντάκη και το Θέατρο Σκιών του Γιάννη Χατζή.

Τον Δεκέμβριο του 2005 παρουσίασε την παράσταση «Η νύχτα των καλικάντζαρων» στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμαριάς. Μια παραγωγή με στοιχεία Comedia del arte.

Την άνοιξη του 2006 ανέβασε το έργο του Hristo Boytchev «Underground», στους κοιτώνες του πρώην στρατοπέδου Κόδρα. Με το ίδιο έργο το «Τρίτο Στούντιο» συμμετείχε στο 1ο Balkan performing arts market που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσίαση έγινε στο «Μικρό Θέατρο».

Τον Ιούνιο του 2006, συμμετείχε στο παιδικό φεστιβάλ «Παραθινούπολη» με εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού.

Τον Απρίλιο του 2007, ανέβασε την «Αναζήτηση» έργο βασισμένο στο θεατρικό κείμενο της Μαρίνας Τσβετάεβα «Η περιπέτεια», στους κοιτώνες του πρώην στρατοπέδου Κόδρα.

Τον Ιούνιο του 2007, παρουσίασε την παράσταση «Ιστορίες με κλόουν» στο παιδικό φεστιβάλ «Παραθινούπολη» και στο 4ήμερο φεστιβάλ παιδικών βιβλίων με τίτλο «Η παραμυθοχώρα του βιβλίου», στο πλαίσιο του φεστιβάλ βιβλίου.

STUDIO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «PANIC EYE»

Η ίδια η ομάδα αποτυπώνει με τα δύο βασικά στοιχεία που δουλεύει, δηλαδή το χρώμα και το φως, το βιογραφικό της:

Φωτογραφία = φως + γράφω

Γράφω το φως, γράφω με το φως.

Και εμείς αυτό κάνουμε. Γράφουμε με το φως.

Γράφουμε το φως και τον κόσμο του. Έναν κόσμο με χρώματα, έναν κόσμο με σκιές. Έναν κόσμο με αρμονία και αντιθέσεις, συχνά ασπρόμαυρο.

Έναν κόσμο που παλεύει με το χρόνο. Το χρόνο που τρέχει ασταμάτητα αφήνοντας κραυγές και ψιθύρους. Το χρόνο που στην πορεία του κομματιάζεται σε άπειρες στιγμές.

Μικρές και μεγάλες στιγμές, σημαντικές ή ασήμαντες. Δικές μας, δικές σας, όλων μας.

Για τον καθένα μας ιδιαίτερες.

Αυτές τις στιγμές γράφουμε με το φως.

Όπλο για εμάς ο φακός μας, το μάτι μας…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: