24.10.08

ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΣΕ 12 ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Σεμινάρια Video για ενήλικες και παιδιά

«Φτιάξε τη δική σου ταινία σε 12 μαθήματα» είναι ο τίτλος του Α Κύκλου Εργαστηριακών μαθημάτων που διοργανώνουν το Digital Video School και η Δημοτική Επιχείρηση Μουσικής & Καλλιτεχνικής Παιδείας Καλαμαριάς. Απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να ξεφύγουν απ το επίπεδο του απλού χειρισμού μιας βιντεοκάμερας και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, δημιουργώντας τα δικά τους ψηφιακά δεδομένα.
Τα μαθήματα που δίνουν έμφαση στο πρακτικό μέρος, παρέχουν τις απαραίτητες γνώσεις για την υλοποίηση μιας οπτικοακουστικής παραγωγής, που ξεκινά από την σύλληψη μιας ιδέας, προχωρά στο σχεδιασμό και την επεξεργασία της και ολοκληρώνεται στην έκδοση της ταινίας σε DVD. Σε 12 μόλις εβδομάδες οι μαθητές περνώντας πολύ γρήγορα απ’ τη θεωρία στην πράξη θα μπορούν μόνοι τους, αυτόνομα ή σε ομάδες να παράγουν και να προβάλουν τις δικές τους ταινίες.
Παράλληλα με τα τμήματα ενηλίκων θα λειτουργεί δωρεάν και τμήμα για παιδιά ηλικίας 10 - 12 ετών κάθε Σάββατο 11:00 – 1:00. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για τα παιδιά όπου με απλό και εύληπτο τρόπο κάτω απ’ την καθοδήγηση ειδικών στο χώρο της χρήσης των ψηφιακών μέσων θα εξοικειωθούν με αυτά και θα μάθουν να τα χρησιμοποιούν.
Το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων περιλαμβάνει εργαστήρια:
· Εικονοληψίας
· Ηχοληψίας
· Μοντάζ
· Παραγωγής
· Σεναρίου
· DVD authoring
· Σχεδιασμού και εκτύπωσης αφίσας

Στους μαθητές παρέχονται:
· Υλικοτεχνική υποδομή για την διεξαγωγή των μαθημάτων (κάμερες, μικρόφωνα, φώτα, τρίποδες, ακουστικά, λογισμικά).
· Μαθησιακό υλικό σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή.
· Πλήρη τεχνολογική υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια αλλά και με το πέρας των μαθημάτων.
Μετά την ολοκλήρωση του Α κύκλου των καινοτομικών εργαστηριακών σεμιναρίων θα ακολουθήσει και Β κύκλος διάρκειας 16 εβδομάδων που απευθύνεται σε αυτούς που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν δικά τους ντοκυμαντέρ.

Χώροι Μαθημάτων: Φωτογραφικό Εργαστήρι Καλαμαριάς - Πολυχώρος Πολιτισμού Δήμου Καλαμαριάς "REMEZZO" Νικολάου Πλαστήρα 2.
Πληροφορίες: Digital Video school τηλ.: 2310 384 122 & 6977 316735

Δεν υπάρχουν σχόλια: