20.11.08

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

ΘΕΜΑ: «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008 στο Θέατρο του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Καλαμαριάς στην οδό Χηλής.

Η «Διέξοδος», σύλλογος ενεργών πολιτών της Καλαμαριάς, μέρος η ίδια της «Κοινωνίας των Πολιτών», επιχειρεί να συνεισφέρει στον προβληματισμό και την αναζήτηση ενός ορισμού αυτού του «ποικιλόμορφου και ετερογενή τομέα, με διαφορετικούς στόχους», αυτής της «σφαίρας ελεύθερης και αυτόνομης δράσης των πολιτών».

Συζητά και διερευνά τον ρόλο της «Κοινωνίας των Πολιτών» στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Τη σχέση που διαμορφώνεται και εξελίσσεται ανάμεσα στην «Πολιτική Κοινωνία»-Κράτος και την «Κοινωνία των Πολιτών». Τη συμμετοχή της στη διαμόρφωση πολιτικών τόσο σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Στην προσπάθεια της αυτή, καλεί για να φιλοξενήσει στην Καλαμαριά, εκπροσώπους Συλλόγων, Οργανώσεων, Κινήσεων και Πρωτοβουλιών Πολιτών, Μ.Κ.Ο. και Πολίτες, για έναν από κοινού προβληματισμό, σε ένα πεδίο με ιδιαίτερη εννοιολογική ρευστότητα αλλά και πολυάριθμα σημεία αναφοράς.

Στη συζήτηση της πρώτης ημέρας με θέμα : «Πολιτική Κοινωνία» και «Κοινωνία των Πολιτών»: Μία σχέση –πεδίο σύγχρονου προβληματισμού» θα συμβάλλουν οι :

Ντίνα Θεοφιλίδου ,εκπρόσωπος της «Άρσις»

Γιάννης Μπουτάρης, επικεφαλής της Δημ. Κίνησης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη»

Νίκος Νικήσιανης, εκπρόσωπος της «Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας»

Μπάμπης Παπαϊωάννου, μέλος του Δ.Σ. της Fair Trade Hellas

Μιχάλης Τρεμόπουλος, εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, Νομ. Σύμβουλος

Νίκος Φωτίου, μέλος του δικτύου Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Στρατής Μαυραγάνης, δικηγόρος, μέλος της «Διεξόδου»



Τις θεματικές ενότητες των εργαστηρίων της δεύτερης ημέρας θα συζητήσουν και θα επεξεργασθούν οι ΜΚΟ, τα κινήματα, οι τοπικοί σύλλογοι αλλά και πολίτες που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: