17.4.07

ΠΟΙΟΤΗΤΑ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Καλές οι γνώσεις, τα πτυχία, η αποκατάσταση κοινωνική ή επαγγελματική.

Καλή, καλοδεχούμενη η τεχνολογία που τρέχει και εμείς πρέπει οπωσδήποτε να την φθάσουμε. Για να είμαστε <<in>>, γιατί αλλιώς δεν γίνετε.

Γιατί τέλος πάντων η γη κινείται και μαζί μ΄ αυτήν και τα μυαλά των ανθρώπων. Και καλά κάνουν και οι δύο.

Όλα αυτά όμως μόνο για την ύλη; Τα <<άλλα>> τα ξεχνάμε; Μας πήρε η μπάλα δηλαδή; Και που θα πάει; Αναρωτιέμαι.

Την απάντηση, ας την αφήσουμε για τον άλλο αιώνα. Εάν θα υπάρξει……

Ας μην κινδυνολογούμε. Δεν αρμόζει στα ανοιχτά μυαλά.

Μέσα στις τόσες γνώσεις λοιπόν, που καλούμαστε να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας (χρήσιμες, δεν λέω), ξεχνάμε ορισμένα πράγματα ανεκτίμητα, που κάπου μας ξέφυγαν και αιωρούνται μόνο σαν λέξεις. Αόριστες ομιχλώδεις στους πολλούς.

Που οι δάσκαλοι πρώτοι και οι γονείς δεύτεροι, πρέπει να αρχίσουν να τις ξαναδιδάσκουν. Πάψτε να κατασκευάζετε τεχνοκράτες και ρομπότ. Διδάξτε στα νιάτα την ΑΓΑΠΗ, την αισθητική, την ποιότητα, την συνέπεια και το χαμόγελο.

Δεν είναι δυνατόν παιδιά Λυκείου, να κατεβαίνουν στην Αθήνα για Σαββατοκύριακο σε εκπαιδευτική εκδρομή και να πηγαίνουν στον Κουρκουλή και στον Σεφερλή.

Ναι. Καλά ακούσατε. Παιδιά Λυκείου, που συνοδεύονταν από καθηγητές.

Ποιος ο ρόλος των καθηγητών; Μόνο να τα γυρίσουν σώα; Ποιος θα μάθει σε αυτά τα παιδιά τις λέξεις αισθητική και ποιότητα;

Πως οι γονείς δεν ενδιαφέρθηκαν για το που θα πάνε τα παιδιά τους;

Μήπως θέλουν και οι γονείς σεμινάρια;

Πως αυτά τα παιδιά, που υποτίθεται είναι μορφωμένα θα διδάξουν αύριο στα παιδιά τους ότι εκτός από ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ & ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, πρέπει να έχουμε στην ζωή μας, ποιότητα &amp; αισθητική;

Μα γι΄ αυτό δεν πηγαίνουμε στο σχολείο; Να μάθουμε γράμματα, για να μην μας σερβίρει ο κάθε άσχετος, ο κάθε απατεώνας, το κακό εμπόρευμά του;

Όταν παιδιά Λυκείου με τους καθηγητές τους οδηγούνται σε τέτοια κέντρα διασκέδασης και σε θέατρα δέκατης κατηγορίας. Ε, τι να πω!!!

Είμαστε άξιοι της τύχης μας και καλά κάνουν οι αεριτζήδες και μας κατεβάζουν στο δικό τους επίπεδο.

Η Αθήνα έχει 150 θέατρα. Στον Σεφερλή βρήκαν να τους πάνε; Δεν φταίνε τα παιδιά και ας το διάλεξαν αυτά. Φταίνε οι γονείς που δεν ψάχνονται και οι καθηγητές που έχουν χαμηλή αισθητική.

Είναι δύσκολο βέβαια να λες την αλήθεια. Αλλά όχι μόνο στα πτυχία να έχουμε το μυαλό μας. Όχι μόνο στην ύλη. Και λίγο πνεύμα δεν βλάπτει.

Ή βλάπτει, γιατί βολεύει μερικούς – μερικούς ……

Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: